Canis Maior Canis Maior


Mijn naam is Marijke T'Syen, geboren en getogen in Olen. Van kinds af aan ben ik altijd al een echte dierenvriend geweest, met een grote liefde/passie voor honden van alle rassen en groottes. Zelf heb ik twee prachtige Newfoundlanders, Swa en Tist, waar ik graag mee op lange wandeltochten gaan en op recreatieve basis waterreddingswerken mee doen.

In 2012 koos ik er voor om van mijn passie mijn beroep te maken waarvoor ik mij met hart en ziel kan inzetten om zo op die manier iets te kunnen betekenen voor al onze trouwe viervoeters. Om mijn droom te kunnen realiseren volg ik erkende opleidingen/workshops/lezingen/...

Begin 2013 startte Canis Maior met het verwennen van uw viervoeter(s).

Lieve Claes uit Edegem: "Mijn ogen zijn ook open gegaan sinds ik jou heb leren kennen. Toen ik vorig jaar in die dierenspeciaalzaak werkte kon ik amper geloven dat er zoveel mensen Hill's, Eukanuba, Pedigree etc. moesten hebben want hun dierenarts (!) had gezegd dat dat het beste was... Flo krijgt nu al een paar jaar kvv, koudgeperste brok & ik varieer bijna dagelijks met de extra groenten. Dan nog regelmatig zalmolie. Mijn beestje blinkt als een spiegel, krabt zich niet meer kapot door allergieën en is uiteraard veel rustiger. Laat Marijke je helpen met het uitzoeken van het beste voer voor jouw trouwe viervoeter!"


De naam 'Canis Maior' Canis Maior


Canis Maior betekent 'Grote hond' en is een sterrenbeeld aan de zuidelijke hemelkoepel. In dit sterrenbeeld vind je de 'Hondsster' terug, de helderste ster, die wij kunnen zien, aan de nachtelijke hemel. Canis Maior is de jagende hond van Orion, die Lepus (sterrenbeeld 'konijn') achtervolgd of Orion helpt te vechten tegen Taurus (sterrenbeeld 'stier').

De Grieken dachten dat deze ster verantwoordelijk was voor de hitte in de zomer. Tijdens de periode van omstreeks 20 juli tot rond 20 augustus komt het sterrenbeeld 'De Grote Hond' tegelijk met de zon op en is het dus 's nachts niet zichtbaar. Deze periode geldt als de heetste tijd van het jaar en worden ook wel 'Hondsdagen' genoemd.

De naam 'Canis Maior' leek mij de ideale naam voor mijn onderneming. Ten eerste heb ik zelf 'grote' honden, mijn twee schatten van Newfoundlanders. Ten tweede mijn verjaardag, nl. 20 augustus.Canis Maior Canis Maior Spendijk 9 Canis Maior 2250 Olen Canis Maior GSM: 0479 82 19 85 Canis Maior Email Canis Maior
Ondernemingsnr: BE 0849.956.263 | Belfius: 068-8961056-29 of IBAN: BE26 0688 9610 5629